Lær at spille klaver

Oprettet d.

Har du lyst til at lære at spille på et af verdens mest populære musikinstrumenter? Så er det bare om at komme i gang!

Du kan hurtigt lære at spille nogle simple melodier på et klaver, men vil du være rigtig god, skal du øve dig meget og længe.

 

Start med et el-klaver

Når du vil i gang som nybegynder, kan det være en god idé at begynde med et el-klaver. Et el-klaver er godt til både nybegynderen og den lidt erfarne, der endnu ikke er klar til at spille store koncerter, men gerne vil lære mere.

Der findes mange forskellige slags el-klaverer i høj kvalitet, så det skulle være muligt at finde et, der lever op til dine forventninger. Du vil også kunne finde et, der passer ind i dit hjem. Der er nemlig mange muligheder, når det kommer til farve, udformning og størrelse.

 

Akustisk eller el?

Det kan være, at du har tænkt dig at investere i et akustisk klaver. Der kan skam også være noget helt specielt ved at spille på sådan et. Det har dog også sine ulemper, og hvis du er nybegynder eller kun let øvet, så har el-klaveret nogle fordele:

  • Det er lettere og mindre. Det fylder derfor ikke så meget og kan nemmere flyttes rundt i dit hjem.
  • Det stemmer altid. Du vil aldrig opleve problemer med, at det ikke stemmer, og at du skal have fat i en klaver-stemmer.
  • Mange el-klaverer kan afspille forskellige lyde. Du kan altså få mange instrumenter i ét.
  • Ofte kan du tilslutte høretelefoner og holde lyden til kun dine ører. Det kan spare din familie for at høre dig øve hele tiden. Du kan også være sikker på, at der ikke er andre end dig selv, der hører det, når du spiller forkert.
  • Ofte er et el-klaver billigere end et akustisk klaver. Når du er nybegynder, og der stadig er en risiko for, at du giver op, så har det været en mindre investering.

 

Der er mange fordele ved at spille et instrument

Det er hårdt at lære at spille et instrument. Det kræver meget arbejde og megen stædighed. Det er ikke anderledes med et el-klaver, end det er med alle andre avancerede instrumenter.

Men du må ikke give op. Det giver dig nemlig meget godt at spille klaver. Når du oplever, at du kan spille en melodi, bliver du stolt og får større selvtillid. Det er generelt godt for din hjerne at lære noget nyt. Du får trænet din fingerfærdighed, og du kan have noget at koncentrere dig om for en tid, hvis det hele er lidt hårdt. Sid gerne på en klaverbænk, når du spiller.

Der er selvfølgelig også den glæde, du kan give andre. Når du kan spille noget for din familie eller dine venner, så vil de føle sig specielle. Du kan altså bringe mere glæde ind i deres liv også.

Der er endnu flere fordele ved at lære at spille klaver, så se at komme i gang! Du kan sprede glæde med musik, længe før du er den nye Mozart.

 

 

 

 

 

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar